Skip to content back to nav
 
 

De sociale medier

Tastatur

Et socialt medie er kort sagt et medie, hvor folk kan kommunikere i et socialt samspil via nettet og mobilen. Kommunikationen foregår begge veje og ikke kun den ene vej, som den fx gør i aviser eller tv-serier.

Der findes rigtig mange forskellige slags sociale medier. Nogle af typerne er:

  • Sociale netværk - de giver dig mulighed for at kommunikere med venner og interessefæller. Det er fx Facebook og Momio.
  • Mediedelingstjenester - de giver dig mulighed for at uploade og dele forskellige medier som film og billeder. De fleste sociale medier af den type giver mulighed for at oprette en profil og kommentere. Det gælder fx YouTube og Instagram.
  • Mikroblogs - de giver dig mulighed for at dele korte statusopdateringer, som kan ses af alle, der følger din profil. Det gælder fx Twitter.

Man kan ikke sige noget generelt om, hvem der er målgruppen for sociale medier. Det kommer helt an på, hvilket medie, man taler om. Der findes både sociale medier for børn ned til 7-årsalderen og for din bedstemor.

Sikkerhed på nettet
"Har du været nøgen på nettet?" kan du på dette link få gode råd fra bl.a. Red Barnet.

På linket kan du få hjælp til sletning af billeder på nettet: Slet Det

Grooming:
Grooming er et engelsk begreb, der beskriver processen, hvor en krænker opbygger en relation til et barn eller en ung med henblik på at begå et seksuelt overgreb.

Krænker har ofte over længere tid manipuleret og forført barnet med det formål at få offeret til at overskride sine grænser. Det kan både foregå online og ofline, men man ser i dag rigtig mange tilfælde af grooming på nettet. Læs mere

https://www.youtube.com/watch?v=nMv5oHUD_3A - video fra red barnet

Seksuelle overgreb og sociale medier