Skip to content back to nav
 
 

Foredrag

 

Sundhedsplejen tilbyder, hen over året, forskellige foredrag, som er relevante for forældre. Foredragene bliver holdt på Egedal Rådhus, og du kan se datoer og emner her på siden.

Hvor?

Egedal Rådhus, Dronning Dagmars Vej 200, 3550 Ølstykke.

Førstehjælp

Den 28. marts 2023, kl. 10.00 til 11.00 er der førstehjælp i Byrådssalen på Egedal Rådhus.

"Et foredrag om førstehjælp til børn. I får en viden om basal førstehjælp, så I er bedre klædt på, hvis barnet får nogle af de knubs og skrammer, som et aktivt børneliv nogle gange kan medføre.
Vi taler bl.a. om behandling af sår og skrammer, brandsår, faldskader, fremmedlegemer i næsen og mange andre relevante ting".

 

Barnets motoriske udvikling

Barnets motoriske udvikling 0-6 måneder - den 2. maj 2023, kl.9.30 til 10.30 i Byrådssalen - medbrig gerne en skridsikkermåtte.

Barnets motoriske udvikling 6-12 måneder - den 2. maj 2023, kl. 11. til 12. i Byrådssalen - medbring gerne en skridsikkermåtte.

Leg er bevægelse er vigtigt, også selvom man kun er 0-12 mdr.

Dit barn lærer gennem leg ved at bruge kroppens sanser. Når sanserne bliver stimuleret, udvikler barnet sig, og de er med til at skabe et afgørende fundament for dit barns motoriske udvikling. Så jo mere du leger med dit barn, jo mere kropsbevidst bliver det, og det giver barnet et rigtig godt fundament tidligt i livet.  

Sundhedstjenesten i Egedal vil derfor gerne inspirere forældre til, hvordan de kan lege med deres lille barn. Målet er, at styrke småbørns motorik, da børns motoriske udvikling har stor betydning for barnets generelle trivsel.

Forskning viser, at børn med en god motorik bevæger sig mere. Når børn har en god motorik, så har de lettere ved at koncentrere sig, lære nyt og det styrker dem i at danne sociale relationer. Alt det tilsammen betyder, at barnet trives bedre. Børn lærer og erfarer med kroppen, og derfor er det vigtigt at alle voksne omkring børnene ved, hvad leg og bevægelse tidligt i livet kan.

Dit barn er i fuld gang med at lære sin krop at kende. Kom og bliv inspireret til, hvordan du kan støtte dit barns motoriske udvikling igennem leg og bevægelse i et positiv samspil med hinanden.

 

Foredraget "De perfekte forældre - Hvor svært kan det være?"

Der kommer snart en ny dato for foråret, kl. 10 til 11.30 i mødelokale 1. sal 1.2

At blive forældre er en fantastisk men samtidig også krævende livsovergang.

Vores tids idealer om forældreskabet som vi bl.a. bliver bombarderet med fra de sociale medier er en vigtig parameter når vi skal forstå udviklingen og reflektere over perfekthedskulturen. Alt bliver sammenlignet, målt, vejet og vurderet. 

Der er mange spørgsmål som kan melde sig: 

Hvorfor har vi valgt at få børn og blive forældre? Hvilke følelser opstår når vi bliver forældre? Er der plads til at lave fejl eller skal alt være perfekt og under konstant kontrol? 

Og det vigtigste spørgsmål: Hvad er det egentlig vores børn har brug for?

 

PREP-Kursus 

Næste PREP kurser afholdes:

Efterår 2023

Fredag den 10. november 2023  kl. 8.15-15.30
Fredag den 17. november 2023  kl. 8.15-15.30

Vil du vide mere om det eller tilmelde dig, så se mere her

 

Overgangskost

Der kommer snart en ny dato for foråret med overgangskost.
kl. 9.30 til 11 i mødelokale 1. sal 1.2

Kom og hør mere omkring dit barns overgang til almindelig kost.
Det handler meget lidt om smag, men til gengæld rigtig meget om de andre sanser vi bruger når vi spiser. Det handler om at skabe en masse gode erfaringer for den lille, så det at spise mad med familien bliver en dejlig postiv oplevelse - også med årene. Foredraget krydres med spiselige øvelser for de voksne. Ikke babymad.